20090605

Üniversiteme Dokunmayın

Dokunmayın tabi, o benim üniversitem, o bizim üniversitemiz. Sizin değil. Darbe anayasasının, darbesel bir fikri, kendi ile çelişen bir yaptırması olacaktır, dokunmayın. Sisteme, eşitsizlik yaratan bir kurum demişler, öncesinde de sistemi övmüşler, daha öncesinde onay vermişler, eşitsizlik yaratıyor demişler.

Eşit birey, eşit vatandaş YÖK'ün bir numaralı endişesi olsa gerek. Her şeyden üstün tutuyorlar, neden oldukları eğitim kalitesindeki rezilliği görmüyorlar.
Ülkede eşit haklardan bile söz edemezken, eşit şartları nasıl oluyor da hükümet sorguluyor. YÖK'te çalışan kadın sayısı erkek sayısına eşit midir? Tıp öğrencilerinin doğu'da zorunlu hizmete tabii tutulması mı eşitliktir. Onların maaşını ikiye katlamak mı eşitliktir? Askerliği erkeklere 12 ay zorunlu yapıp, iş gücünü çöpe atmak mı eşitliktir? Kadının yeşil pasaportunu koruma hakkı varken, evlenmeden devletten maaş alma hakkı varken devletin tek düşündüğü eşitsizlik, yükseköğretimde eşitlik tanıyan kurumlardan bu ayrıcalığı almaktır.
YÖK'ün yapmaya çalıştığı, geleceğin belkide en parlak fizikçisini güzel sanatlarda hapsetmecedir; belki dünyaca tanınacak bir politikacının ya da yeni nesil bir girşimicinin, yeni bir Sakıp Sabancı'nın mühendisliğe zorlanıp potansiyelinin öldürülmesidir. Eşitliğe yaklaşmaya çalışırken, eşitlikten uzaklaşmak, liberallikten ve yeniilikçilikten bahsederken geriye gitmeye çalışmak. İşte YÖK'ün görevi nedir diye soranlara YÖK'ten gelen cevap. Dokunmayın, dokunmaya ne hakkınız ne yüzünüz var.

0 comments:

2006-2012

Hayır efendim bu kesinlikle ek$isozluk özentisi bir yazı değildir, sadece ucu kıytırık yerlere varan kendi öz inancımdan kaynaklanan bir bitim tarihi ve copyright mevzusudur. İşbu yazı burada olduktan sonra buradaki yazılar ve imajlar Birleşmiş Devletler İnterneti Koruma ve Geliştirme yasası altında ulvi haklar doğrultusunda korunmaktadır. Şimdilik buradaki yazılar, mittafa tüzel kişisinin okilovebeytiverymuch adıyla internete bir yansımasıdır ve bu yansımayı mittafa pek sevmektedir. Hatta bu tüzel kişi, artık tüzel olmakla kalmamakta, tüzel kişilikleri içermektedir, içerecektir, içermelidir. Eğer bu itirazınız varsa bi şekilde ulaşmanız pek tabii mümkündür. Süpaneke dinimiz amin