20090605

Obama ve Barış

Barack Obama


Aslına bakacak olursak, Barack Obama benim en favori politka adamım. Yürütmüş olduğu siyaset ve idealarıyla desteğimi vardı ve en ufak şansla bi şekilde oy verme şansım olsaydı kesinlikle oyum onundu. Her ne kadar, Cumhuriyetçi ve Demokrat arasındaki farkı bilmesem de, eşek-fil ayrımı kadar kalsam da Obama'nın dünkü konuşması Clintondan sonra en sevdiğim Amerika'lı yaptı. Uzun süredir belki hiçbir canlı konuşmayı bu kadar dikkatle dinlemedim. Tamam yaptıgı el hareketlerinden duraklamalarına kadar her şey önceden planlanmış da olsa, o aslında didaktik el hareketleri bize mesaj veriyordu.
Mesaj sadece Islam dünyasına değildi, arasıra gazetelerdeki başlıklarda Islam Dünyasına Mesaj olarak görülüyor ama gerek Israil'i hedef alan Filistin devleti, gerekse Batı dünyasında din özgürlükleri ya da sözde kalmış din özgürlüklerini belirtirken batıydı mesajı alan. Açıkçası dinle bu kadar içiçe olması beni üzdü. Dinin politikada yeri olmaması gerekiyor, felsefe olsa daha güzel olurdu ama olmuş bi kere, insanlar dini tercih etmiş böyle gidiyor. Ama insan işte. Devletler ne yaparsa yapsın insan faktörü oldukça bireyler arası diyalog kurulamaz. Viyana'da geçen hafta bi ibadethaneye yönelik çaıtşma olmuştu. Viyana'ki aslında uluslararası gazetelerde manşet olamayan bi şehir ama oldu bi kere, ve de bu olayın din olması aslında bireyler arası etkileşimde dinin yerini gösteriyor. Ve bilinesi bi gerçektir ki West and the rest olayı biraz da islam ile hristiyanlığın mücadelesi gibi olmuştur. Yazık.

Ama Obama'nın aslında hedefi kendi ülkesiydi. ABD süpergüç idi. En azından artık devrini kapadı. Bunu ben değil bunu ekonomik göstergeler değil bizzat yıldızlar söylüyor. Inanmak ya da inanmamak tabi ki inancımı dikte edecek değilim ama yıldızlara bakarak geleceği görmek her ne kadar uyduruk olsa da, Kaos teorisi ve bu olayların dizilimine bakar aslında tanrı dediğimiz ultravarlıgın evrenin kendisi oldugu bu yüzden de gerekli dizilimlerde aynı pattern'in bulundugunu görürüz, burada da işte fibonacci sayıları ortaya çıkıyor. Tamam gereksiz ve off topic oluyorum ama ABD'nin sonunun geldiğini ve gücün Pasifik'e kaydıgını haber eden yıldızlar var. E bunu ben de biliyorsam, ABD başkanı tabi ki bilecek ve çeşitli açılımlara gidecek.
Olayın iki Yüzü
Aynen öyle işte, bence iki taraflı olan ama açıkçası bencilce bi konuşmaydı. Islam Amerika'nın bir parçasıdır dedi, aslında samimi gözükerek bonus puanlar toplamayaı başardı, caring bir insan görünerek. 11/9den bahsetti ama zeitgeist movie'nin ya da sadece o filmin değil,bazı kanıtların gösteridiği üzere aslında devletin kendisinin planıydı WTC'ye saldırılar. O zaman yaptıgını tekrar yapıyor ve Amerika kendisini bizden biriymiş gibi göstererek aslında ait oldugu yerde kalmak istiyor. Ama ait oldugu yer fırtınalı ve düşecek. Her yine de eğer ABD başkanının dediklerine bakacak olursak her politikacı gibi kendi çıkarları ötesinde inceleyecek olursak, vaatleri güzel ve destek alıcı. Tabi ki her kesim sevmez, sevemez ama dünya barışı bence ilk defa bir insanın ellerinde.

0 comments:

2006-2012

Hayır efendim bu kesinlikle ek$isozluk özentisi bir yazı değildir, sadece ucu kıytırık yerlere varan kendi öz inancımdan kaynaklanan bir bitim tarihi ve copyright mevzusudur. İşbu yazı burada olduktan sonra buradaki yazılar ve imajlar Birleşmiş Devletler İnterneti Koruma ve Geliştirme yasası altında ulvi haklar doğrultusunda korunmaktadır. Şimdilik buradaki yazılar, mittafa tüzel kişisinin okilovebeytiverymuch adıyla internete bir yansımasıdır ve bu yansımayı mittafa pek sevmektedir. Hatta bu tüzel kişi, artık tüzel olmakla kalmamakta, tüzel kişilikleri içermektedir, içerecektir, içermelidir. Eğer bu itirazınız varsa bi şekilde ulaşmanız pek tabii mümkündür. Süpaneke dinimiz amin